Nyheter

 

Nu lanseras Piaggio Commercial Vehicles transportfordon i Sverige, genom Södertälje-baserade Apto Automotive!

Fyrhjuliga Porter är de lätta lastbilarna för det professionella segmentet närtransporter, som ger god driftekonomi och mycket hög nyttloast i förhållande till sin storlek.Trehjuliga Ape kombinerar italiensk stilhög lastförmåga, god driftekonomi och ett stort urval av påbyggnationer.

Italienska Piaggio är kanske mest kända i Sverige för sina klassiska och stilfulla tvåhjuliga mopeder och motorcyklar. Mindre kända hos oss, men väl så etablerade på kontinenten, är de tre- och fyrhjuliga transportfordonen från affärsområdet Commercial Vehicles, som nu introduceras även i Sverige.

Det är Södertälje-baserade Apto Automotive som har utsetts till svensk importör för Piaggio Commercial Vehicles, och som nu erbjuder de smarta italienska transportbilarna i Sverige.

-  Piaggio’s transportfordon erbjuder en unik kombination av resurseffektivitet, miljövänliga motorer och smidighet, säger företagets VD Mikael Stavaeus. Med Piaggio Porter kan företagen avsevärt sänka sina fordonskostnader, och samtidigt få fordon exakt anpassade till den aktuella transportuppgiften.

Piaggio Porter är den fyrhjuliga fordonsserien, som omfattar motorer för bensin, biogas (CNG) och flytande biogas (LNG), samt genom Porter ElectricPower även helelektrisk drivlina. Porter Maxxi, med förstärkt bakchassis, erbjuder lastvikter upp till 1150 kg.

Kultförklarade Piaggio Ape – arbetsbiet - är de trehjuliga lastvagnarna som har funnits med sedan 1948, som kombinerar ekonomi, mångsidighet och manövrerbarhet. Helt nya elektriska Ape EcoBee erbjuder elektrisk mobilitet, med modulärt och snabbväxlingsbart batteripack. Ape Calessino är det stilfulla passagerarfordonet, som just introduceras med helt nyutvecklad drivlina. Ny motor har också Ape Classic, som med sin rejäla dieselmotor kan ta tyngre laster, upp till 650 kg.

En ytterligare fördel för kunderna är fordonens robusta ramkonstruktion, som gör dem särskilt lämpliga att byggas på, såväl Porter som Ape. Tack vara fordonens popularitet i Europa finns ett stort utbud av arbetsredskap att välja på, som lastväxlare, skylift, flakkran, sopbilsaggregat med kärllyft, mekanisk fyrhjulsdrift, och mycket annat.

För mer information, kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller besök oss på www.piaggiocommercialvehicles.se

 

 

© 2017 Apto Automotive AB